ХРАМОВНА СЛАВА


На дан храмовне славе, светога Великомученика Димитрија, 8. новембра 2015. у цркви на Новом Београду, Свету Архијерејску Литургију служили су Његова Светост, патријарх српски Господин Иринеј и као гост, Његово Високопреосвештенство митрополит неапољско-ставропољски Г. Варнава из Солуна уз саслужење једанаест свештеника и седам ђакона, међу којима тројица из сестринске Грчке цркве.
Храм је био испуњен нашим верним парохијанима, као и део порте испред храма. Божанствена Литургија протекла је у духовном и молитвеном расположењу, на крају које су, Његова Светост и митрополит Варнава, надахнуто беседили и поздравили присутни народ.
Посебна духовна радост била је и рукоположење у презвитерски чин, ђакона овога Светога храма, Андрије Вукчевића.
Домаћин славе била је фирма Југоимпорт-СДПР у чијим просторијама је приређена трпеза љубави. Славски ручак који су приредили, у име фирме, господин Данијел Пантић, финансијски директор, као и представник фирме ПМЦ, господин Игор Вукмирица, протекао је у домаћинској и празничној атмосфери.
На овој трпези љубави, поред заслужних ктитора, приложника и добротвора нашега Светога храма, ово славље увеличао је својим присуством и господин Ли Манг Чанг са својом супругом, амбасадор Н.Р. Кине.

Патријарх Иринеј: Надамо се у свете наше да ће Косово за свагда остати света српска земља (Радио Слово љубве)